Susanna Heikkinen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 48 min 50 s sitten

Professori arvostelee Suomen ilmastopolitiikkaa: ”Todellinen valmius tekoihin on hukassa”

50 min 4 s ago

Euroopassa säännellään ympäristöasioita selvästi Yhdysvaltoja ja Kaliforniaa voimakkaammin, energiakysymyksiin keskittynyt Aalto yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund sanoo. EU asettaa jäsenmaille tavoitteet esimerkiksi puhtaan energian osalta.

”Suomessa pyritään sääntelyn kautta ylläpitämään vanhaa teknologiaa ja asioiden vallitsevaa tilaa. Tämä luo esteitä ja hidastaa uuden puhtaan teknologian markkinoille pääsylle”, Lund harmittelee.

Yksi Suomen Nato-arvion kirjoittajista HBL:lle: ”Ei ole varmaa, että Donald Trump hyväksyisi Suomen”

1 tunti 21 min ago

Kansainvälisen politiikan tutkija, IISS-tutkimuslaitoksen vanhempi neuvonantaja ja Suomea käsitelleen Nato-arvion kirjoittamiseen osallistunut François Heisbourg arvioi, että Suomi voisi halutessaan liittyä Naton jäseneksi hyvin nopealla aikataululla. Asiaan liittyy Heisbourgin mukaan kuitenkin yksi kysymysmerkki.

”Ei ole varmaa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyväksyisi Suomen jäsenhakemuksen”, hän toteaa Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Pulizer-palkittu Anne Applebaum Venäjästä suomalaisille: ”Ottakaa sen ideologinen uhka vakavasti”

15.6.2019 16:27

Suomessa vieraillut Pulizer-palkittu tietokirjailija,  London School of  Economicsin professori Anne Appelbaum on sitä mieltä, että Venäjä pyrkii muuttamaan maailmaa ideologisesti, koska se ei pysty siihen sotilaallisesti.

Appelbaum puhuu Venäjästä suoraan. 

”Venäjä pyrkii muuttamaan maailmaa ideologisella tasolla. Se on vihainen ja kostonhimoinen voima, joka ei pidä siitä miten maailmaa rakennetaan tällä hetkellä ja haluaa muuttaa tämän.”

Appelbaumin mukaan Venäjä vaikuttaa tarpeeksi viisaalta ymmärtääkseen, ettei se voi muuttaa maailmaa sotilaallisesti.

Vakava vetoomus Isis-palautuksista Maria Ohisalolle - BenTV: ”Älä edes harkitse”

15.6.2019 15:51

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz vetoaa sisäministeri Maria Ohisaloon (vihr), jottei terroristijärjestö Isisin toiminnassa mukana olleita, nyt Lähi-idän konfliktialueen leireillä olevia suomalaisia aikuisia tuoda takaisin Suomeen.

Historioitsija suomalaisia puhuttavasta hallitusohjelman kirjauksesta: ”Yya-liturgian outo jakojäännös”

15.6.2019 12:38

Historioitsija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka ihmettelee, miksi Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelman turvallisuuspoliittinen linjaus puhuttaa Suomessa. 

Hän viittaa hallitusohjelman kirjaukseen, jossa todetaan: ”Suomi ei salli alueensa käyttämistä vihamielisiin tarkoituksiin muita valtioita vastaan.” 

Maria Ohisalo on nyt vihreiden puheenjohtaja: ”Ilmastonmuutos pitää torjua niin, että kaikki pysyvät mukana”

15.6.2019 12:12

Vihreiden puoluekokous valitsi lauantaina sisäministeri Maria Ohisalon puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Ohisalolle ei ollut vastaehdokkaita. 

”Ilmastomuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät. Ne eivät ole politiikan sivuhuomioita. Sen me vihreät olemme puolueena osoittaneet. Olemme tehneet niistä politiikan suuria kysymyksiä”, Ohisalo sanoi ensimmäisessä puheessaan puheenjohtajana. 

Hän korosti, että ilmastomuutos on torjuttava niin, että ”kaikki pysyvät mukana”. 

Pekka Haavisto hallitusneuvotteluista: ”Muiden puolueiden edustajilta kuulin, että he näkevät vieläkin painajaisia”

15.6.2019 11:21

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Pekka Haavisto kuvailee puolueensa olevan nyt yksi Antti Rinteen (sd) hallituksen kulmakivistä. 

”Kolmen ministerin voimalla olemme muokkaamassa tämän hallituksen työtä. Meillä on historiallisen hyvä mahdollisuus torjua ilmastonmuutosta, puolustaa luontoa, parantaa suomalaisten arkea”, hän sanoi puheessaan vihreiden puoluekokouksessa lauantaina Porissa. 

Haaviston mukaan Suomella on nyt ”kaikkien aikojen vihrein hallitusohjelma”. 

Professori ”vieraslajeista” puhuneen kansanedustajan asemasta: ”Persujen uskottavuus on nolla, jos he äänillään blokkaavat”

15.6.2019 10:35

Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori, aikaisemmin myös valtio-oikeuden professorina toiminut Martin Scheinin linjaa, että kansanedustajan syytteeseenpano valtiopäivätoimesta edellyttää eduskunnan suostumusta 5/6 enemmistöllä.

Scheininin kommentti liittyy kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) vieraslajikannanottoon. Mäenpää mainitsi keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa vieraslajien torjunnan tehostamisen yhteydessä, jossa hän käsitteli turvapaikanhakijoita ja heidän uskontojaan.

Omanin tankkeri-iskut ihmetyttävät tutkijoita: ”Joku yrittää provosoida sotaa USA:n ja Iranin välille – mutta kuka?”

15.6.2019 10:06

Omaninlahden tankkeri-iskujen pelätään johtavan sotaan Yhdysvaltojen ja Iranin välillä. Tutkijoiden mukaan ei kuitenkaan ole täysin varmaa, että Iran on iskujen takana.

Pentagon julkaisi perjantaina videon, jossa Iranin vallankumouskaartin sotilaat irrottavat räjähtämätöntä miinaa japanilaisaluksesta. Amerikkalaisten mukaan video todistaa Iranin olevan osallinen iskuissa.

Vihreiden uusi puheenjohtaja Maria Ohisalo: ”Haluan rakentaa sellaista puoluetta, joka näkyy koko Suomessa”

15.6.2019 09:14

Vihreiden uudella puheenjohtajalla on pitänyt kiirettä ja sisäministerin pesti on tuonut eteen myös yllätyksiä. Edes Porin puoluekokoukseen Maria Ohisalo ei saanut turvallisuussyistä matkustaa junalla kuten oli ajatellut. Kauppalehden ja Uuden Suomen videohaastattelussa ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” Ohisalo ottaa ensimmäistä kertaa kantaa myös etenkin sosiaalisessa mediassa velloneeseen jääprinsessakohuun. Videon voit katsoa tämän jutun lopusta.

Ministeri Kulmuni Suomenmaassa: ”Ti­lan­ne on va­ka­va – Kol­mat­ta ker­taa kes­kus­ta ei sel­kä­sau­naa kes­tä”

14.6.2019 17:47

Elinkeinoministeri ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni on huolissaan puolueensa kannatustilanteesta.

”Kehno kan­na­tus huo­let­taa to­del­la. Pa­ha­nil­man­lin­nut ovat il­mes­ty­neet taas tai­vaan­ran­taan kaar­te­le­maan”, Kulmuni kirjoittaa keskustan äänenkannattajan Suomenmaan kolumnissaan.

”Kes­kus­tal­la on kaik­ki syyt käy­dä kan­san­liik­kee­nä läpi ke­vään vaa­li­tu­lok­set. Em­me saa­neet huo­noa tu­los­ta vain ker­ran, vaan kah­des­ti.”

Totaalinen härdelli: Kaikkien makusiidereiden ja -lonkeroiden vero voi pompata +41%, tai sitten ei – Aikataulu ”ihan posketon”

14.6.2019 16:52

EU on antanut asetuksen, jossa käymisteitse valmistettujen makusiidereiden ja -lonkeroiden tulliluokitus voi muuttua käytännössä ilman siirtymäaikaa. Panimoliitto tulkitsee asetusta niin, että se vaikuttaa kaikkiin makutuotteisiin, mutta kaikki panimot eivät ole aivan samalla kannalla.

Nyt menee vaikeaksi. EU on 3. kesäkuuta antanut päätöksen tullinimikkeiden muutoksesta, joka vaikuttaa Panimoliiton tulkinnan mukaan suoraan erityisesti Suomessa suosittuihin mustikka-, karpalo-, ja mansikkasiidereihin ja vastaaviin lonkeroihin.

Kansanedustaja puhui ”vieraslajeista” eduskunnassa – Poliisi neuvottelee valtakunnansyyttäjän kanssa

14.6.2019 16:21

Poliisi neuvottelee ensi viikolla valtakunnansyyttäjänviraston kanssa kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) vieraslajikannanotosta. Näin kertoo rikoskomisario Pekka Hätönen Uudelle Suomelle.

Mäenpää mainitsi keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa vieraslajien torjunnan tehostamisen yhteydessä, jossa hän käsitteli turvapaikanhakijoita ja heidän uskontojaan. Professori Martin Scheininin mielestä poliisin tulisi antaa asia syyttäjälle rikoslain kiihottamista kansanryhmää vastaan koskevan pykälän nojalla.

Maakuntajohtaja vastaa kansanedustajille: Tunnin juna olisi nimensä veroinen – näin onnistuisi Turku-Helsinki 65 minuutissa

14.6.2019 14:57

Onko Tunnin juna tunnin juna vai ei? Kyllä on, vakuuttaa Varsinais-Suomen liitto kannanotossaan. Se ottaa asiaan kantaa, koska uusmaalainen kansanedustajien ryhmä oli tulkinnut junan matka-aikoja toisin.

Ministeri Maria Ohisalo kommentoi ensimmäistä kertaa ”jääprinsessakohua”

14.6.2019 14:31

Sisäministeri Maria Ohisalo ottaa Kauppalehden ja Uuden Suomen ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” -sarjassa ensi kertaa kantaa etenkin sosiaalisessa mediassa vellovaan jääprinsessakeskusteluun. Ohisaloa kutsuttiin viikko sitten jääprinsessaksi Ilta-Sanomien kolumnissa. Sen jälkeen kansanedustaja Iiris Suomela käynnisti vilkkaan keskustelun aiheesta.

Vihreät julkisti ministereidensä valtiosihteerit ja avustajat

14.6.2019 13:39

Vihreät on julkistanut ministereidensä valtiosihteerien ja erityisavustajien nimet. Ennakkoon oli tiedossa vain, että ex-kansanedustaja Olli-Poika Parviaisesta tulee sisäministeri Maria Ohisalon valtiosihteeri.

Ulkoministeri Pekka Haaviston valtiosihteeriksi tulee Johanna Sumuvuori, joka toimi kansanedustajana vuosina 2006–2011 sekä 2015, jolloin hän nousi eduskuntaan Anni Sinnemäen tilalle.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen valtiosihteeriksi tulee Terhi Lehtonen.

Kärnä hämmästyi Ohisalon lausunnosta – Kertoo hallitusneuvotteluiden taustapaperin kirjauksesta

14.6.2019 10:28

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kummastelee sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) lausuntoa jalkapannoista ja kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden teknisestä valvonnasta.

Ohisalo huomautti perjantaina Ylen haastattelussa, että hallitusohjelmaan ei ole kirjattu mitään nimenomaan jalkapantojen käytöstä tiettyjen turvapaikanhakijoiden valvonnassa, vaan yleisemmin teknisestä valvonnasta.

Puhemies Matti Vanhanen sairauslomalle

14.6.2019 09:32

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) on jäänyt perjantaina 14.6.2019 sairauslomalle.

Hän on kesäkuun lopun poissa eduskuntatyöstä, eduskuntatiedotus kertoo.

Vanhanen kertoi puhemiesvalintansa yhteydessä viime viikon perjantaina jäävänsä tällä viikolla sairauslomalle sydänoperaation vuoksi. Hänelle tehdään sydänoperaatio myös elokuussa.

Talouslehti valitsi: ”Erkki Liikanen on paras” Euroopan keskuspankin johtoon

14.6.2019 09:22

Arvostettu talouslehti The Economist kannattaa Suomen Pankin entistä pääjohtajaa Erkki Liikasta Euroopan keskuspankin uudeksi pääjohtajaksi. Brittilehti tuo kantansa esiin pääkirjoituksessaan.

Lehden mukaan EKP:n väistyvä johtaja Mario Draghi on tehnyt hankalissa olosuhteissa loistavaa työtä ja pelastanut euron, vaikka hänen jälkeensä jääkin monia ongelmia. Hänen seuraajallaan täytyy olla kokemusta, asiantuntemusta, arvostelukykyä ja poliittista taitoa, The Economist toteaa.

Jalkapantoja ei tulekaan? – Sisäministeri Ylellä: Virheellinen tieto, on muitakin vaihtoehtoja

14.6.2019 08:30

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoi Ylen aamutelevisiossa perjantaina, että käsitys jalkapantojen käytöstä kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden valvonnassa on virheellinen. Valvontaan ei välttämättä tulla käyttämään juuri jalkapantoja.

”Ensinnäkin hallitusohjelmassa ei sinänsä suoraan lue jalkapannasta. Tämä on virheellistä tietoa. Hallitusohjelmassa puhutaan teknisestä valvonnasta”, Ohisalo painotti Ylellä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat